ایسنا: پژوهشگران دانشگاه شیکاگو بر اساس یک نتیجهگیری پژوهشی اعلام کردند: گویا مغز از زمان تولد چنان برنامهریزی شده تا قابلیت تشخیص طلوع و غروب آفتاب را همیشه داشته باشد.
به گفته برایان پرندرگاست، دانشیار روانشناسی دانشگاه شیکاگو و یکی از نویسندگان این پژوهش که در مجله علمی PLoS One انتشار یافته است، این پژوهش درک تازهای درباره انعطاف پذیری مغز به دست میدهد و ممکن است برخی رفتارهای پایهای مغز انسان را نیز توضیح دهد.
پرندرگاست، یکی از پژوهشگران گروه ریتمهای زیست شناسانه، افزود: این یافته ممکن است به ما نشان دهد که چرا نوزادان بسیاری از گونهها در نهایت میآموزند که میان روز و شب فرق بگذارند.
در زنجیرهای از آزمایشها، پژوهشگران توانستند نشان دهند اگرچه چشمان در حال رشدی که در معرض نور قرار نگرفته باشند، قابلیت دیدن محرکهای دیداری مانند حرکت را از دست میدهند، اما قابلیت تشخیص چرخه نور و تاریکی تاثیری نمیگیرد. آنها دریافتند که قابلیت تفاوت گذاری میان شب و روز با بزرگ شدن حیوان رشد میکند.
پژوهش دیگری نتیجه گرفته بود که نخستینیان و نیز انسانها به گونهای طبیعی خود را با ریتم خوابیدن در شب تطابق میدهند. اما، این پژوهش جدید نشان میدهد که مسیری در سامانه شب و روز(24 ساعته) که امکان همگاهی میان مغز و ریتم روز و شب را در محیط زیست میدهد، احتمالا یکی از ویژگیهای ذاتی رشد است.
[ پنج شنبه 90/3/5 ] [ 6:7 عصر ] [ هادی گرافبک ]