توصیه های اساسی برای کنترل پره دیابت
· وضعیت پره دیابت را جدی بگیرید: در پره دیابت، سطح گلوکز خون افزایش می یابد اما به اندازه ای نمی رسد که بتوان آن را به عنوان (دیابت) در نظر گرفت ولی این بدین معنا نیست که وضعیت (پره دیابت) بی ضرر است چرا که پره دیابت به احتمال زیاد به دیابت (و سایر بیماری های مرتبطه) منجر خواهد شد و از هم اکنون یک خطر برای سلامت قلب شما می باشد.
نکته آخر اینکه : پره دیابت یک خطر همیشگی برای سلامت آینده شما به حساب می آید لذا از هم اکنون باید برای بهبود آن تلاش کنید و صبر نکنید تا اوضاع بدتر شود.
بر روی اصلاح سبک زندگی تان تمرکز کنید:
اصلاح سبک زندگی اولین اقدامی است که در مواجهه با پره دیابت باید آن را انجام دهید. و امروزه اکثر مراکز بالینی معتبر مربوط به پره دیابت و دیابت نوع 2 ، به این نتیجه رسیده اند که گام اول و کلیدی برای بهبود پره دیابت اصلاح سبک زندگی است.
اقداماتی که اغلب مراکز بالینی به افراد پره دیابتی توصیه می کنند به شرح زیر هستند:
· کاهش 5-10% از وزنتان .
· حداقل هفته ای 5 مرتبه و هر مرتبه 30-60 دقیقه فعالیت بدنی با شدت متوسط را انجام دهید.
· رژیم غذایی کم چرب و حاوی مقادیر فیبر کافی را مصرف نمایید.
· برای کاهش فشار خون می بایست نمک دریافتی تان (سدیم دریافتی) را کاهش دهید.
· از مصرف مشروبات الکی به طور جدی پرهیز نمایید.
· برای پیشگیری از ایجاد لخته های خون در عروق خونی می توان
عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع دوم
دیابت بیماری است که با افزایش میزان قند خون در اثر کمبود ترشح انسولین ( دیابت نوع یک) و یا اختلال در فعالیت انسولین (دیابت نوع دو) بروز پیدا می نماید. بیش از 90 در صد مبتلایان به دیابت به دیابت نوع دو گرفتار می باشند. از آنجا که شیوع دیابت نوع دوم در طی سالهای اخیر افزایش بی رویه ای پیدا نموده و از طرف دیگر سن ابتلا به این نوع دیابت نسبت به دهه های قبل به مراتب کاهش یافته و به عبارت دیگر جوانان بیشتری به این نوع دیابت مبتلا می گردند، لذا شناسایی عوامل خطر دیابت باعث شناخت زودتر این بیماری و پیشگیری در مراحل اولیه و در نهایت در جلوگیری از بروز عوارض دیابت بسیار مفید خواهد بود.
آخرین یافته های پزشکی نشان می دهد که موارد زیر از عوامل خطر ابتلا به دیابت نوع دوم هستند، البته به این معنا نیست که هرکس ریسک فاکتورهای زیر را داشته باشد حتما به دیابت مبتلا می شود و ممکن است که افرادی برخی علایم زیر را داشته باشند ولی هرگز به دیابت نیز مبتلا نگردند، ولی داشتن علایم زیر شانس ابتلا به دیابت را افزایش می دهد.
[ دوشنبه 90/2/26 ] [ 7:27 عصر ] [ هادی گرافبک ]