سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خواندنی‌های جالب راجع به همه چیز

مراجعی که سیگار را باطل کننده روزه نمی‌دانند، اجازه نداده اند که سیگار در ملاعام استعمال شود. در جامعه اسلامی چنین کاری در ملاعام قابل قبول نیست.

برنا: رییس پژوهشکده حکمت گفت:مراجعی که سیگار را باطل کننده روزه نمی‌دانند، اجازه نداده اند که سیگار در ملاعام استعمال شود. در جامعه اسلامی چنین کاری در ملاعام قابل قبول نیست.

این روزها برخی در ایام ماه مبارک رمضان اقدام به سیگار کشیدن در ملاعام می کنند و استدلالشان این است که برخی مراجع آن را باعث ابطال روزه نمی‌دانند.

آیت‌الله العظمی صافی گلپایگانی در استفتائی در پاسخ به سوال کشیدن سیگار و استعمال قلیان آیا مبطل روزه هست؟ می فرمایند: بنابراحتیاط واجب، روزه دار نباید دود سیگار یا قلیان را بحلق برساند. و در پاسخ به سوال دیگری «آیا کشیدن سیگار، بصورتى که دود آن را فرو نبرند، روزه را باطل مى‌کند؟» می‌فرمایند: اگر دود آن را فرو نبرند روزه را باطل نمى‌کند، ولى تظاهر به آن در این صورت، مناسب نیست و به احترام ماه مبارک ترک شود.

علیرضا قائمی‌نیا رییس پژوهشکده حکمت و عضو هیات علمی گروه معرفت شناسی پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی در این باره به خبرنگار برنا می‌گوید:عمده ترین کاری که در این زمینه باید انجام شود فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است.امر به معروف و نهی از منکر و عواقبی که این کار دارد، باید جدی گرفته شود. عمده ترین کاری که در این زمینه باید انجام شود فرهنگ سازی است. متاسفانه صدا و سیما اقدامی در این زمینه انجام نمی‌دهد.

رییس پژوهشکده حکمت با تاکید بر این مطلب که صدا و سیما و رسانه ها باید این قضیه را رسانه‌ای کنند ادامه داد:مراجعی که سیگار را باطل کننده روزه نمی‌دانند، اجازه نداده اند که سیگار در ملاعام استعمال شود. در جامعه اسلامی چنین کاری در ملاعام قابل قبول نیست.

وی در مورد مشکل این قبیل افراد که در ملاعام و در اماکن عمومی دست به این اقدام می زنند تصریح کرد: مشکل اصلی این افراد بر می‌گردد به اعتیادی که به استعمال دخانیات دارند.این مساله از طریق مشاوره‌های روانشناسی قابل درمان است. متاسفانه تعداد افراد سیگاری در جامعه بالا رفته و عقلانیت پشت سر این گرایش به دخانیات وجود ندارد و این مشاوره‌ها باید به صورت عمومی انجام شود.

قائمی نیا در ادامه افزود:مراکز مشاوره های عمومی مطبوعات و وسایل ارتباط جمعی امکان این که صورت این مساله را تغییر دهند، دارند. به دو صورت می توان به این قضیه نگاه کرد ابتدا هویت استعمال دخانیات و این که چه ضررهایی را برای افراد دارد و دوم جنبه دینی این کار است که می توان از طریق مشاوره های روانی و کمک گرفتن از پزشک افراد را یاری داد.


عضو هیات علمی گروه معرفت شناسی پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی در آخر گفت:سیگار کشیدن دردی را دوا نمی‌کند، بلکه مشکلاتی را به مشکلات دیگر اضافه می‌کند. کسی که برای رفع مشکلاتش به سیگار پناه می آورد به جای آن باید تلاش و کار بیشتری انجام دهد یا به مطالعه روی بیاورد و مشغولیت‌های دیگری داشته باشد تا در آینده او را در رسیدن به اهدافش کمک کنند. از مهمترین دلایلی که افراد به سیگار روی می آورند شکست‌ها و خود کم بینی‌ها است.



[ شنبه 90/5/15 ] [ 2:0 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر