سفارش تبلیغ
صبا ویژن

خواندنی‌های جالب راجع به همه چیز

هم‌اکنون بیش از 23 شهر جهان در حال دست یافتن به جمعیت بالای 10میلیون نفر هستند؛ شهرهایی که عمدتا درکشورهای در حال توسعه جای گرفته‌اند.

همشهری آنلاین: شهرها روز‌به‌روز بزرگ و بزرگ‌تر می‌شوند و بر جمعیت‌شان افزوده می‌شود.

براساس آخرین پیش‌بینی‌ها هر‌ساله 2/3 درصد به جمعیت شهرنشین جهان افزوده می‌شود و تا سال 2030 تقریبا 84درصد از جمعیت کشورهای توسعه‌یافته در مناطق‌شهری سکونت خواهند داشت.

هم‌اکنون بیش از 23 شهر جهان در حال دست یافتن به جمعیت بالای 10میلیون نفر هستند؛ شهرهایی که عمدتا درکشورهای در حال توسعه جای گرفته‌اند. نکته جالب این است که بسیاری از شهرهای بالای 10میلیون نفر جمعیت دارای محدوده‌ای کم هستند. در واقع تراکم جمعیتی این شهرها بسیار بالاست؛

موضوعی که باعث می‌شود امکان ارائه خدمات شهری به شهروندان کاهش یافته و کیفیت زندگی در این شهرها را تحت ‌تأثیر خود قرار دهد. تنها مدیریتی توانمند می‌تواند در این گستره اندک، به جمعیت بالای 10میلیون نفر خدمات ارائه کند وگرنه کابوسی مانند لاگوس در تمام این شهرها به وقوع خواهد پیوست.

تهران

بر اساس پیش‌بینی سال 2006 صندوق جمعیت سازمان ملل، تهران تا سال 2020 ، 8میلیون و 860هزار نفر جمعیت‌خواهد داشت. از این رو در فهرست پیش‌بینی شده شهرهای پرجمعیت مقام 33 را به خود اختصاص داده بود. اما تهران با گذشت 5 سال از نخستین پیش‌بینی هم اکنون به جمعیتی معادل 8میلیون و 430هزار نفر دست‌یافته‌است. جمعیت تهران در مساحتی در حدود 720کیلومتر مربع زندگی می‌کنند؛ این یعنی در هر کیلومتر مربع این شهر 11هزار و708 نفر در حال زندگی هستند.

کراچی

کراچی پاکستان در حال حاضر پرجمعیت‌ترین شهر جهان است. جمعیت این شهر در حدود 15میلیون و 500هزار نفر و جمعیت این شهر با حومه‌‌اش در حدود 18میلیون نفر است. این شهر در سال 2005 جمعیتی معادل 11میلیون و 800هزار نفر داشت و در عرض کمتر از 3سال در سال 2008 به جمعیت 13میلیونی دست یافت. مساحت این شهر در حدود 3هزار و 530کیلومتر مربع است و در هر کیلومتر مربع این شهر 5هزار و100نفر زندگی می‌کنند. در فهرست منتشر‌شده در سال 2006 کراچی با رشد 3/2درصدی جمعیت تا سال 2020 دهمین شهر جهان معرفی شده بود.

شانگهای

غول جمعیتی جهان تنها 2 شهر در جمع شهرهای بیش از 10 میلیون نفر دارد. نخستین شهر کشور چین شانگهای است که با جمعیت 14میلیون و 900هزار نفر جمعیت شهری شانه‌به‌شانه کراچی در حرکت است. جمعیت شهری و حومه شانگهای به 19میلیون و 200هزار نفر می‌رسد. اما مساحت شانگهای بسیار کم است. این شهر 750 کیلومتر مربع مساحت دارد و در هر کیلومتر مربع از این شهر 25هزار و 600 نفر زندگی می‌کنند. در واقع شانگهای به لحاظ تراکم جمعیتی یکی از پرتراکم‌ترین شهرهای جهان است.

بمبئی

بمبئی(مومبای) سومین شهر پرجمعیت جهان است. این شهر با جمعیت 13میلیون و 900هزار نفر جمعیت شهری و 21میلیون و 200هزار نفر جمعیت کل شهر با حومه در مقام سوم شهرهای پرجمعیت قرار دارد. بمبئی در فهرست پیش‌بینی سال 2006 دومین شهر به لحاظ جمعیت معرفی شده بود. مساحت این شهر 530کیلومتر مربع است و در هر کیلومتر مربع آن 40هزار نفر زندگی می‌کنند. به همین دلیل بمبئی یکی از بی‌کیفیت‌ترین شهرهای جهان به لحاظ خدمات‌رسانی شهر و امکانات زندگی قلمداد می‌شود و پرتراکم‌ترین شهر جهان به حساب می‌آید.

دهلی

دهلی، پایتخت هند، بعد از پکن با جمعیت 12میلیون و 100هزار نفر پنجمین شهر پرجمعیت جهان است. جمعیت کلانشهر دهلی شامل دو بخش قدیم و جدید 16میلیون و 713هزار نفر است. این شهر در حال حاضر هزار و 300کیلومتر مربع مساحت دارد که شامل شهر دهلی و دهلی‌نو است. در هر کیلومتر مربع این شهر جمعیتی معادل 12هزار و 856 نفر زندگی می‌کنند.

نیویورک

ابرشهر جهان که در 1950 به جمعیت افسانه‌ای یک‌میلیون نفر دست یافت، این روزها از دیگر ابرشهرها فاصله گرفته است. در حال حاضر نیویورک به لحاظ جمعیت شهری هفدمین شهر دنیاست. اگرچه جمعیت این‌شهر با شهرک‌های حومه‌‌اش به بیش از 21میلیون نفر می‌رسد، اما جمعیت شهری این شهر همچنان در حدود 10میلیون نفر است. این شهر افسانه شهرنشینی جدید است و اگرچه در فهرست 10 شهر پرجمعیت جهان جای نگرفته اما همچنان بزرگ‌ترین شهر جهان به لحاظ مساحت است.

مساحت این شهر 8هزار و 683کیلومتر مربع است و در هر کیلومتر مربع از این شهر 2هزار و 418نفر زندگی می‌کنند. نیویورک همچنان اسطوره شهرنشینی جهان امروز است. این شهر به‌لحاظ مقایسه همیشه مبنایی برای سنجش دیگر شهرهای جهان است و از الگوهای مختلفی از جمله کیفیت زندگی، خدمات‌شهری، زیست‌پذیری و بسیاری از موضوعات سرآمد دیگر شهرهای جهان است. در عین حال نباید فراموش کرد که نیویورک در کنار جاذبه‌های مختلف زندگی شهرنشینی به‌عنوان یک کابوس بزرگ محسوب می‌شود، چرا که مشکلات متعدد مانند ترافیک، آلودگی‌هوا و ازدحام مردم همچنان گریبان این شهر را گرفته است و از آن به‌عنوان یک کابوس بزرگ شهرنشینی یاد می‌شود.

بوینس آیرس

بوینس‌آیرس ششمین شهر پرجمعیت جهان با جمعیتی معادل 11میلیون و 655هزار نفر در فهرست شهرهای پرجمعیت جای گرفته است. این شهر که به شهر کولی‌سرگردان و شاد معروف است، از سال 2006 تاکنون تنها 400نفر افزایش جمعیت داشته است. مساحت بوینس‌آیرس در حدود 2هزار و 266کیلومتر مربع است و در هر کیلومتر آن 5هزار و 143نفر زندگی می‌کنند.

سئول

سئول نخستین شهر به لحاظ توسعه الکترونیک است. این شهر در طول سال‌های گذشته چنان توسعه‌یافته که کمتر شهری را می‌توان با آن مقایسه کرد. سئول با وجود آنکه در پیش‌بینی سال 2006 به لحاظ افزایش جمعیت شهرنشینی رشدی منفی را دریافت کرده بود اما با افزایش 3/5میلیونی هم اکنون به جمعیت 11میلیون و 153هزار نفر دست‌یافته است. در واقع هشتمین شهر پرجمعیت جهان تنها شهری است که کشورهای توسعه‌یافته را نمایندگی می‌کند. در هر کیلومترمربع از این شهر 23هزار و 333 نفر زندگی می‌کنند.

مسکو

نمی‌توان از شهرهای بزرگ جهان نام برد و سخنی از مسکو به میان نیاورد. این شهر این روزها به فهرست شهرهای پرجمعیت جهان آمده است. اگرچه در طول سال‌های گذشته همیشه مسکو در فهرست آلوده‌ترین شهرهای جهان، مقام اول را به خود اختصاص می‌داد اما این‌بار این شهر به دهمین شهر با جمعیت بالای 10میلیون نفر تبدیل شده است. جمعیت شهری مسکو در حال حاضر 10میلیون و 524هزار نفر است و جمعیت ابرشهر مسکو به 15میلیون نفر می‌رسد. این درحالی است که مساحت این شهر 2هزار و 150کیلومتر مربع است و در هر کیلومتر مربع آن 6976 نفر زندگی می‌کنند.


[ سه شنبه 90/4/21 ] [ 3:51 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر





[ سه شنبه 90/4/21 ] [ 3:51 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر

امروزه زندگی ما با شکلات و دسرهای شیرین می‌گذرد. روز ما بدون چربی شب نمی‌شود. چیپس و پفک جزو جدانشدنی تفریح و شب‌نشینی است. دیگر آب بهترین نوشیدنی نیست؛ انواع نوشیدنی‌های گازدار و شیرین کرسی دیرین آب را غصب کرده‌اند.

سایت گروه مجلات همشهری: شاید کمتر از نیم قرن پیش تناسب اندام مفهومی متفاوت با امروز داشت. از بسیاری از مادربزرگ‌ها و حتی مادران این جمله را به کرات شنیده‌ایم: «دخترم مثل اسکلت شده یا پسرم یه تیکه پوست و استخونه». اما زمانی که تریبون به دست جوان‌ترها و به قول معروف «امروزی‌ها» می‌افتد تعبیرات متفاوتی شنیده می‌شود. جوان‌ترها ادعا می‌کنند که ما لاغر نیستیم قدیمی‌ها چاق بودند! حال واقعیت هرچه که باشد، امروزه زندگی ما با شکلات و دسرهای شیرین می‌گذرد. روز ما بدون چربی شب نمی‌شود. چیپس و پفک جزو جدانشدنی تفریح و شب‌نشینی است. دیگر آب بهترین نوشیدنی نیست؛ انواع نوشیدنی‌های گازدار و شیرین کرسی دیرین آب را غصب کرده‌اند. وجود همه اینها در محافل ما مهمان ناخوانده‌ای به همراه می‌آورد به نام «چاقی».


پال ماسون 48 ساله ساکن شهر ایپسویچ در منطقه‌ سافولک انگلستان، حجم زیادی از رسانه‌های خبری جهان را از آن خود کرده است. او پیش از این یک مامور عادی پست بود اما مهمان ناخوانده قرن که مدت‌ها با او همقدم بود سایه سیاه خود را بر سرش افکند. وی از رژیم‌های غذایی متعددی استفاده کرد اما هر بار پس از کمی کاهش وزن، تنها پس از بازه زمانی کوتاهی، ماسون وزن پیشین خود را بازمی‌یافت. این روند تا جایی پیش رفت که وزنش به 444 کیلوگرم رسید و روزانه 20هزار کالری مصرف می‌کرد. مصرف معمول یک انسان بالغ 2500 کالری در روز است که در واقع مصرف ماسون چیزی حدود هشت برابر بیشتر بود.
او به حدی چاق شد که قلبش به بزرگی یک توپ فوتبال شده بود.

وضعیت او سازمان خدمات درمانی انگلیس(ان-اچ‌اس) را هم نگران کرد و آنان را واداشت که برای یک جراحی پیچیده 20هزار پوندی اقدام کنند. اما او ‌باید خود را برای عمل آماده می‌کرد. یک سال رژیم سخت و کاهش وزن 127 کیلویی، نویدبخش این آمادگی بود.

پزشکان معتقد بودند که بیماری او یک مرض روانی است و نیاز به کمک جدی دارد. ان‌اچ‌اس با قبول هزینه‌های درمانی، او را برای انجام عمل بای‌پس معده به بیمارستان سن‌ریچارز در چیچستر، در فاصله 230 کیلومتری از محل زندگی‌اش منتقل کرد. دراین عمل پزشکان بخشی از معده او را دوختند و حجم آن را کم کردند. پزشکان امیدوار هستند با رژیم‌های غذایی و مصرف میوه و سبزی فراوان، پال ماسون بتواند به زندگی عادی خود برگردد.شاید یکی از دغدغه‌های ماموران سلامت و بهداشت، چگونگی جابه‌جایی وی از خانه تا بیمارستان بود.

وضعیت جسمی پال، او را به شدت آسیب‌پذیر می‌کرد از طرفی هم نباید شأن و منزلت وی نادیده گرفته می‌شد. در ابتدا قرار بود که این جابه‌جایی با یک هلی‌کوپتر نظامی صورت گیرد اما در نهایت یک آمبولانس 5 تنی که مخصوص حمل افراد چاق است برای این کار در نظر گرفته شد. هزینه 90هزار پوندی این سفر را ان‌اچ‌اس تقبل کرد!

پیش از این عمل جراحی، پال ماسون، در سال 1990، شاید در یکی از روزهای کاری خود، از یکی از پاکت‌هایی که باید به مقصد می‌رساند مقداری پول نقد دزدید. پس از اینکه جریان این دزدی برملا شد او را به زندان نورویچ منتقل کردند. به طور معمول در دوران حبس جیره غذایی او با دیگر زندانیان برابر بود، همچنین به غذاهای پرچرب هم دسترسی نداشت، بنابراین به میمنت این حبس و توفیق اجباری، وزن او به یک سوم وزن سابق خود، یعنی به 127 کیلوگرم کاهش یافت. اما مجددا پس از آزادی از زندان این کاهش وزن جبران شد و روز از نو روزی از نو!

در سال 2002 برای عمل فتق باید به بیمارستان می‌رفت. اما در این جابه‌جایی به مشکل برخورد و مجبور شد از ماموران آتش‌نشانی کمک بگیرد. حتی با تلاش شش نفر از ماموران هم این جابه‌جایی صورت نگرفت. آنان مجبور شدند دیوار جلویی خانه‌اش را خراب کنند و با کمک لیفتراک او را بیرون بکشند.

او هر جمعه با این فهرست بلندبالا برای خرید به فروشگاه می‌رفت: 4 ماهی بزرگ، 2 پای میوه، مقدار زیادی چیپس، سوسیس، کالباس، نخودفرنگی خمیری، سس کاری و کوکاکولا. وقتی هم که به مک‌دونالد سرمی‌زد تعداد زیادی همبرگر و چیپس خریداری می‌کرد.

آقای ماسون قسمت اعظم بزرگسالی خود را با این اختلال غذایی سپری کرده است. از عمده مشکلات او مسلما انجام اعمال شخصی از جمله حمام کردن و دستشویی رفتن بوده است. تا زمانی که مادر بیوه‌اش زنده بود با همراهی او این کارها را انجام می‌داد ولی پس از مرگ این زن در 76 سالگی، دو پرستار به کمک او آمدند. در ورودی منزلش چند برابر عریض‌تر از درهای معمول است بنابراین از ورود به بسیاری از پارک‌ها و فروشگاه‌ها محروم بوده است. همه این مسائل و شاید بسیاری از مسائل دیگر یکبار او را تا مرز خودکشی رساند!

ماسون امیدوار است که روزی بتواند یک پیاده‌روی راحت داشته باشد و در نهایت رانندگی کند. وزن او درحال حاضر 235 کیلوگرم است و می‌خواهد زندگینامه و اسرار موفقیت خود را در باب کاهش وزنش بنویسد. او پس از چندین بار کاهش و افزایش وزن به این نتیجه رسیده است کسانی که به غذا اعتیاد پیدا کرده‌اند راهی به جز تغییر افکار و ذهنیت خود ندارند.پال ماسون می‌گوید که در سال 1996 زمانی که وزنش 190 کیلوگرم بوده سازمان خدمات درمانی انگلیس به جای اینکه یک روش درمانی قطعی برای او در پیش گیرد تنها چیزی که به او گفته این بوده: «بیشتر دوچرخه‌سواری بکن!» حتی وقتی که وزن ماسون به 406 کیلوگرم رسیده بود به جای اینکه او را به یک متخصص اختلالات غذایی معرفی کنند، پال را نزد یک پزشک تغذیه فرستادند! او معتقد است ان‌اچ‌اس نقش زیادی در به‌وجود آمدن این مشکل داشته است.

در گذشته پال ماسون دومین مرد سنگین‌وزن جهان بود. مانوئل یوریب مکزیکی با وزنی معادل 572 کیلوگرم با عنوان سنگین‌وزن‌ترین مرد جهان شهرت داشت. او برای اینکه بتواند ازدواج کند وزن خود را به نصف میزان اولیه‌اش رساند. در سال 2004، پاتریک دئول آمریکایی کرسی سنگین‌ترین مرد جهان را از آن خود کرده بود. پیش از پال ماسون، نام بری آستین، مرد 413 کیلویی انگلیسی، به عنوان سنگین‌ وزن‌ترین مرد انگلستان ثبت شده بود. در حال حاضر پال ماسون رکورد مرد سنگین وزن دنیا را داراست.



[ سه شنبه 90/4/21 ] [ 3:49 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر
















[ دوشنبه 90/4/20 ] [ 2:59 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر

جسد دو هزار و 600 ساله این دختر که ابتدا پلیس محلی آن را یک پرونده جنایی در رابطه با زن جوانی که در سال 1969 ناپدید شده در نظر گرفت، در سال 2000 توسط معدنچیان در منطقه "لوور ساکسونی" آلمان در میان باتلاقی کشف شد.

مهر: محققان با استفاده از فناوری های بازسازی دیجیتال موفق شدند چهره دختری از عصر آهن را که از میان مردابی در آلمان کشف شده بود، بر اساس جمجمه و استخوانهای به جا مانده از بدن او بازسازی کنند.

جسد دو هزار و 600 ساله این دختر که ابتدا پلیس محلی آن را یک پرونده جنایی در رابطه با زن جوانی که در سال 1969 ناپدید شده در نظر گرفت، در سال 2000 توسط معدنچیان در منطقه "لوور ساکسونی" آلمان در میان باتلاقی کشف شد. قدمت بقایای به جا مانده از این دختر که بر اساس نام محلی که در آن کشف شده، "مورا" نام گرفته است، با کمک آزمایشهای DNA تعیین شد.

یک سال بعد کارگران در نزدیکی همان منطقه یک دست پیدا کردند که به نظر می آمد گزینه مناسبی برای بدن مورا باشد. تاریخ نگاری رادیواکتیو نشان می دهد مورا در سال 650 قبل از میلاد از دنیا رفته است.

با وجود آسیبهایی که حین عملیات معدن کاوی به جمجمه مورا وارد آمده است، آسیبهای دیگری نیز بر روی جمجمه این دختر نوجوان دیده می شود و در عین حال به نظر می آید وی از سوء تغذیه ناشی از کمبود غذا در دوره زمستان رنج می کشیده است اما هیچ یک از این نشانه ها، عامل اصلی مرگ وی نبوده اند و دلیل اصلی مرگ همچنان ناشناخته باقی مانده است.

محققان گمان نمی برند مورا از روی عمد در میان این باتلاق مدفون شده باشد، زیرا هیچ تزئینات و جواهر آلاتی به همراه ندارد و مهمتر از همه اینکه اقوام عصر آهن معمولا اجساد مردگان خود را می سوزانده اند.

محققان با جمع آوری موادی که به همراه مورا در باتلاق به جا مانده بود، توانسته اند تصویری از منطقه ای که وی زمانی در آن زندگی می کرده را بازسازی کنند.

برای بازسازی جمجمه مورا، محققان ابتدا جمجمه را به صورت دیجیتالی اسکن کرده و مدل سه بعدی را از قطعات آن به وجود آورند. سپس قطعات سه بعدی در کنار یکدیگر قرار گرفته و با استفاده از یک چاپگر سه بعدی مدل سه بعدی آن چاپ شد. در نهایت این مدل پلاستیکی برای بررسی و تایید بیشتر نزد پنج انسان شناس آلمانی و اسکاتلندی که در شناسایی چهره مهارت دارند، فرستاده شد.

این پنج انسان شناس از نتیجه کار یکدیگر خبر نداشتند و محققان با بررسی و مقایسه گزارش دریافتی از جانب آنها مدل نهایی چهره مورا را انتخاب کردند. بازسازی نهایی چهره مورا نیازمند تغییراتی در رنگ مو، رنگ چشم، مدل مو و رنگ پوست است با این همه محققان معتقدند 90 درصد از این بازسازی بر اساس علم و 10 درصد آن بر اساس توانایی های هنری انجام گرفته است.

در ادامه تصویر چهره بازسازی شده مورا را به همراه تصاویری از جمجمه و بقایای استخوانهای به دست آمده از وی را مشاهده می کنید:

بقایای استوانهای یافته شده از مورا دختر دو هزار و 600 ساله

دست مورا که با فاصله یک سال پس از جمجمه و بدنش کشف شد

مدل پلاستیکی و سه بعدی چاپ شده از اسکن سه بعدی جمجمه مورا

مدل سه بعدی و ابتدایی از چهره مورا که با گل مجسمه سازی ساخته شده است

یکی از طرح های پیشنهادی برای چهره مورا، گونه ها، بینی و فاصله چشمهای مورا از یکدیگر از بخشهایی هستند که در تمامی طرح ها تقریبا یک شکل بوده اند

منطقه ای که بقایای مورا در آن پیدا شده است

طرح نهایی از چهره مورا



[ دوشنبه 90/4/20 ] [ 2:59 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر

[ دوشنبه 90/4/20 ] [ 2:58 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر



[ دوشنبه 90/4/20 ] [ 2:57 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر

        

فناوری مدرن میکروسکپی با فراهم کردن امکان مشاهده ی خصوصیات ریخت شناسی ناپیدای عقرب ها، بینش جدیدی نسبت..............

 

                                           

فناوری مدرن میکروسکپی با فراهم کردن امکان مشاهده ی خصوصیات ریخت شناسی ناپیدای عقرب ها، بینش جدیدی نسبت به روابط تکاملی این جانداران برای دانشمندان رقم میزند. دانشمندان به کمک این فناوری توانستند نگاه نزدیکی به پیکره ی زوائد مویی شکل روی کفه های ورقه ورقه ی جاندار داشته باشند و تصویر جدیدی از ساختار سامانه ی تنفسی عقرب ارائه کنند. محققان با نفوذ به سامانه ی تنفسی عقرب که به دلیل شباهت آن با ورقه های تا خورده ی کتاب به(شش کتابی) معروف است،موفق به دستیابی اطلاعات توارثی با ارزشی شده اند که بینش جدیدی به روابط تکاملی، میان عقرب ها می بخشد. به اعتقاد دانشمندان ساختار شش کتابی ها برای بعضی از عنکبوتیان از جمله تمامی عقرب ها،اکثر عنکبوت ها و عقرب های شلاقی امکان تنفس هوا را فراهم میکند و شناخت بیشتر ریخت شناسی این عضو،اطلاعات زیادی درباره ی تبارشناسی این گونه های جانوری به دانشمندان ارائه میکند.



[ دوشنبه 90/4/20 ] [ 1:46 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر

 























































[ دوشنبه 90/4/20 ] [ 1:35 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر

.



[ دوشنبه 90/4/20 ] [ 1:24 عصر ] [ هادی گرافبک ]

نظر

<< مطالب جدیدتر :: مطالب قدیمی‌تر >>