مراجعی که سیگار را باطل کننده روزه نمیدانند، اجازه نداده اند که سیگار در ملاعام استعمال شود. در جامعه اسلامی چنین کاری در ملاعام قابل قبول نیست.
برنا: رییس پژوهشکده حکمت گفت:مراجعی که سیگار را باطل کننده روزه نمیدانند، اجازه نداده اند که سیگار در ملاعام استعمال شود. در جامعه اسلامی چنین کاری در ملاعام قابل قبول نیست.
این روزها برخی در ایام ماه مبارک رمضان اقدام به سیگار کشیدن در ملاعام می کنند و استدلالشان این است که برخی مراجع آن را باعث ابطال روزه نمیدانند.
آیتالله العظمی صافی گلپایگانی در استفتائی در پاسخ به سوال کشیدن سیگار و استعمال قلیان آیا مبطل روزه هست؟ می فرمایند: بنابراحتیاط واجب، روزه دار نباید دود سیگار یا قلیان را بحلق برساند. و در پاسخ به سوال دیگری «آیا کشیدن سیگار، بصورتى که دود آن را فرو نبرند، روزه را باطل مىکند؟» میفرمایند: اگر دود آن را فرو نبرند روزه را باطل نمىکند، ولى تظاهر به آن در این صورت، مناسب نیست و به احترام ماه مبارک ترک شود.
علیرضا قائمینیا رییس پژوهشکده حکمت و عضو هیات علمی گروه معرفت شناسی پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی در این باره به خبرنگار برنا میگوید:عمده ترین کاری که در این زمینه باید انجام شود فرهنگ سازی و اطلاع رسانی است.امر به معروف و نهی از منکر و عواقبی که این کار دارد، باید جدی گرفته شود. عمده ترین کاری که در این زمینه باید انجام شود فرهنگ سازی است. متاسفانه صدا و سیما اقدامی در این زمینه انجام نمیدهد.
رییس پژوهشکده حکمت با تاکید بر این مطلب که صدا و سیما و رسانه ها باید این قضیه را رسانهای کنند ادامه داد:مراجعی که سیگار را باطل کننده روزه نمیدانند، اجازه نداده اند که سیگار در ملاعام استعمال شود. در جامعه اسلامی چنین کاری در ملاعام قابل قبول نیست.
وی در مورد مشکل این قبیل افراد که در ملاعام و در اماکن عمومی دست به این اقدام می زنند تصریح کرد: مشکل اصلی این افراد بر میگردد به اعتیادی که به استعمال دخانیات دارند.این مساله از طریق مشاورههای روانشناسی قابل درمان است. متاسفانه تعداد افراد سیگاری در جامعه بالا رفته و عقلانیت پشت سر این گرایش به دخانیات وجود ندارد و این مشاورهها باید به صورت عمومی انجام شود.
قائمی نیا در ادامه افزود:مراکز مشاوره های عمومی مطبوعات و وسایل ارتباط جمعی امکان این که صورت این مساله را تغییر دهند، دارند. به دو صورت می توان به این قضیه نگاه کرد ابتدا هویت استعمال دخانیات و این که چه ضررهایی را برای افراد دارد و دوم جنبه دینی این کار است که می توان از طریق مشاوره های روانی و کمک گرفتن از پزشک افراد را یاری داد.
عضو هیات علمی گروه معرفت شناسی پژوهشکده فرهنگ و اندیشه اسلامی در آخر گفت:سیگار کشیدن دردی را دوا نمیکند، بلکه مشکلاتی را به مشکلات دیگر اضافه میکند. کسی که برای رفع مشکلاتش به سیگار پناه می آورد به جای آن باید تلاش و کار بیشتری انجام دهد یا به مطالعه روی بیاورد و مشغولیتهای دیگری داشته باشد تا در آینده او را در رسیدن به اهدافش کمک کنند. از مهمترین دلایلی که افراد به سیگار روی می آورند شکستها و خود کم بینیها است.
[ شنبه 90/5/15 ] [ 2:0 عصر ] [ هادی گرافبک ]
این خزنده مهلک آسیایی 50 برابر از مار کبرا کشنده تر است. ذره ای به اندازه یک بلور کوچک نمک از سم این مار برای از پا در آوردن انسان کافیست.
در زیر لیستی از سمی ترین موجودات دنیا که تماس با آنها خطر مرگ برای انسان و سایر موجودات را دارد آورده شده است:
"عنکبوت بیوه سیاه" که با خالهای قرمز زیر شکم خود به راحتی قابل شناسایی است در سراسر دنیا به خصوص در نقاط گرمسیر و کشاورزی یافت می شود و مسمومیت ناشی از سم آن، 15 برابر از سم مار زنگی خطرناکتر است.
"زنبق مرگ" که برگهای آن ممکن است با پیاز وحشی اشتباه گرفته شود. در آمریکای شمالی و سیبری یافت می شود و برای انسان و حیوانات خطرناک است. اثر سم آن با سوزش لبها شروع می شود و کاهش ضربان قلب و دمای بدن، کما و پس از آن مرگ را به همراه دارد.
"قورباغه سمی طلایی" در کلمبیا یافت می شود. این قورباغه کوچک با 1.5 اینچ قد، سمی ترین موجود زنده شناخته شده است. سم آن روی پوستش قرار دارد و هر چیزی که آن را بخورد فوراً از پا درمی آید. هر کدام از این قورباغه ها یک میلی گرم سم روی پوست خود دارد که برای کشتن 10 هزار موش و یا 10 تا 20 انسان کافی است.
"عقرب مرگ خرامان" در مناطق گرم شمال آفریقا و خاور میانه یافت می شود. با یک نیش دم خود می تواند یک انسان را از پا در آورد.
"قارچ کلاه مرگ" یکی از کشنده ترین قارچها است که 30 گرم از آن برای کشتن انسان کافی است. سم آن موجب زردی، مرگ کاذب و سرگیجه می شود. معمولاً درمان آن تعویض کلیه است.
"گمار تایپه ای"، این خزنده مهلک آسیایی 50 برابر از مار کبرا کشنده تر است. ذره ای به اندازه یک بلور کوچک نمک از سم این مار برای از پا در آوردن انسان کافیست.
"عنکبوت سرگردان برزیلی"، این عنکبوت تقریباً هر سال 5 نفر را در سراسر دنیا می کشد. سم آن درد شدید، تعریق بسیار و از دست دادن هشیاری را به همراه دارد. این عنکبوت بیشتر بین خوشه های موز یافت می شود.
"ماهی سنگی" در کف آبهای استرالیا یافت می شود. خارهای پشت آن برای از پا در آوردن کسی که آن را لگد می کند کافیست. مرگ در ظرف چند ساعت حتمی است.
"عروس دریایی مرگبار" یکی از سمی ترین حیوانات دنیا است که سم آن در کمتر از دو دقیقه قربانی خود را می کشد.
[ شنبه 90/5/15 ] [ 1:59 عصر ] [ هادی گرافبک ]
راههای خندیدن زیاد است، راههای خنداندن زیاد است. میتوان به اشتباهات –که گاهی اشتباه نیستند- نخندید.
بیست سال پیش، کلاس چهارم ابتدائی، مدرسهی سر کوچهمان یک روز سرد آخرهای پاییز، معلم من را کشاند پای تخته تا مسأله ریاضی را حل کنم. پای تخته که رسیدم یکی دو نفر پچپچ کردند. وسط حل مسأله پچپچ بیشتر شد. معلم پرسید چی شده. سیروس گفت آقا جوراباش لنگه به لنگه است. یکی طوسی بود یکی سیاه. همه خندیدند. معلم خندید. من سرم را زیر انداختم. مسأله ناتمام ماند. تا چند روز اسمم شده بود لنگه به لنگه. تا چند روز چشمم نیافتاد توی چشم هیچکس. من از همهشان درسم قویتر بود، از همهشان فوتبالم بهتر. زنگ ورزش چهارشنبه، به تمام بازیکنهای دو تیم حریف لائی زدم. شمردم بلند، هفده بار توپ را از دو لنگ دراز سیروس رد کردم و توپ را شوت کردم توی صورت معلم. – آقا چرا اونجا وایستادید. من قوی بودم. توانستم انتقام بگیرم با یک توپ و چند شوت و لائی.
هنوز از خندهی آنروز دلخورم. هر بار که سیروس را میبینم، حالا سر چهارراه بالاتر از مدرسه مغازه دارد، جورابهای لنگه به لنگه یادم میافتد. داستان جورابها سر زنگ ورزش تمام شد، اما خاطره خفیف آن همیشه توی ذهن من است. هنوز معلم و بچهها را میبینم که انگشتشان سمت من است و میخندند.
پسربچهای زیبا که هنوز در تعارفات جامعه ما غرق نشده است، هنوز با واقعیتها زندگی میکند نه پندارها، توی یک برنامه چیزی گفته است و مجری به قول خودش جمعش کرده است. قضیه میتوانست همانجا تمام شود. اما ما –من و تو- آمدیم این را توی فضای مجازی نشر دادیم تا بقیه ببینند، آمدیم جار زدیم که فرنود گفته است فلان. آمدیم صفحه فیسبوک درست کردیم و فرنود شد خمیر اسباب بازی ما برای خنده بقیه. و چه طنزهای بیمایه و بیخلاقیتی. کاریکاتور هم کشیدیم. در یک روز هزاران نفر عضو این صفحه فیس بوک شدند. من نمیدانم فرنود قوی است یا نه. می تواند به همه کسانی که بهش خندیدند لائی بزند و توپ را شوت کند توی صورت معلم یا نه؟
من و تو احتمالا هیچگاه آن پسر را نخواهیم دید. اما آن پسر فردا مدرسه خواهد رفت. دلش میخواهد برود توی کوچه بازی کند. آیا یک قضیه ساده باید برای ذهن لطیف این پسر معضل شود؟ این بحران را ما درست میکنیم ما که به او میخندیم ما که نشرش میدهیم. توی فامیل، فرنود میشود نماد سرافکندگی، آبرویشان را برده است. واقعا این بچه آبروریزی نکرده است، ما آبرویش را به باد دادیم. ما برای چند ثانیه خندیدن و خنداندن و قهقهه زدن و کرکر و هرهر کردن، با هویت این پسر بازی کردیم. این پسر میشود همانی که توی اینترنت برایش صفحه درست کردند و بهش خندیدند. این پسر انگشتنمای من و تو میشود. باید برای فرار از انگشت من و تو سرش را زیر بندازد. بگویید این اتفاق یک ماهه است، آیا میارزد با احساسات یک ماه یک پسر برای خنده خودمان بازی کنیم. حتی برای یک ثانیه هم ارزش ندارد. نمیدانم میفهمید یا نمیفهمید. آیا توی این جامعه دیدن این پسر یادآور این خاطره نخواهد شد؟
راههای خندیدن زیاد است، راههای خنداندن زیاد است. میتوان به اشتباهات –که گاهی اشتباه نیستند- نخندید.
[ شنبه 90/5/15 ] [ 1:58 عصر ] [ هادی گرافبک ]
شرکت FEI یکی از مشهورترین شرکتهای تامین کننده تجهیزات علمی در جهان است که ساخت میکروسکوپهای الکترونی و پرتو یونی و دیگر تجهیزات مطالعات در مقیاس نانو را به عهده دارد.
مهر: یک شرکت تامین کننده تجهیزات علمی در جهان با معرفی برندگان «رقابت عکاسی مالکان FEI» تمامی تصاویر نانویی که برای حضور در این رقابت از سرتاسر جهان دریافت کرده را منتشر کرد.
شرکت FEI یکی از مشهورترین شرکتهای تامین کننده تجهیزات علمی در جهان است که ساخت میکروسکوپهای الکترونی و پرتو یونی و دیگر تجهیزات مطالعات در مقیاس نانو را به عهده دارد.
این شرکت از آوریل سال 2011 از مالکان این نوع از میکروسکوپها دعوت کرد تا تصاویر نانویی خود را برای حضور در رقابت عکاسی این شرکت با عنوان رقابت عکاسی مالکان FEI ارسال کنند. برنده این رقابت یک دوربین نیکون D7000 و لنز 18-200 VRII را به عنوان جایزه دریافت میکند.
اکنون این رقابت به پایان رسیده و این شرکت تصاویری از برندگان رقابت به همراه تمامی تصاویری که تاکنون توسط محققان ارسال شدهاند را منتشر کرده است:
[ شنبه 90/5/15 ] [ 1:58 عصر ] [ هادی گرافبک ]
در ازدواج دو نوع تحقیق وجود دارد؛ تحقیق اولیه و تحقیق اصلی. تحقیق اولیه مختصر است و قبل از اجازه گرفتن برای خواستگاری انجام میشود و مسئله همتایی خانوادهها از جهت اجتماعی، فرهنگی و دینی مد نظر است.
سؤالات اولیه درباره سن، تحصیلات، خدمت نظام وظیفه، شهر محل زندگی و… در همان تماس تلفنی برای قرار خواستگاری پرسیده میشود.
تحقیق اصلی پس از خواستگاری و جلسات گفتگوی پسر و دختر و با هدف رفع ابهامات انجام میشود. بنابراین برای انجام چنین کار مهم و ظریفی، باید چند نکته مهم را بدانید:
• از چه چیزی تحقیق کنیم؟
مسلم است؛ از خواستگار! اما این که چه چیزهایی را درباره خواستگار باید بدانید، نکته مهمی است که خیلیها ساده از کنار آن میگذرند. با این توجیه که: شناخت کامل زیر یک سقف به دست میآید. اما واقعیت این است که بخش مهمی از شناخت مربوط به همین پرس و جوهاست. شما درباره این ویژگیها باید از اطرافیان عروس خانم یا آقای داماد پرس و جو کنید: الف) خانواده، ب)رفتار فردی و اجتماعی، ج)دوستان، د) مسئولیتپذیری ه)رعایت حقوق دیگران، و)اعتقادات مذهبی، ز)تواناییهای او.
سوالاتتان هم حول و حوش این موضوعات خواهد بود
- صفت بارز اخلاقی او چیست؟
- تا به حال عصبانی شدنش را دیدهاید؟ این جور وقتها چطور رفتار میکند؟
-رفتار اجتماعی او را چطور میبینید؟ روابطش با دوستان و خانواده چطور است؟
-کدام صفات اخلاقی را در او بیشتر میبینید؟
- عصبانیت او را در چه مواقعی دیدهاید؟
-با چه افرادی (چه تیپ شخصیتی) رفتوآمد میکند؟
- اجتماعی است یا منزوی؟
-تا چه حد به خانواده و دوستان خود وفادار است؟
- چقدر به قولی که میدهد پایبند است؟
- تلاش او برای کسب روزی حلال چگونه است؟ و…
از چه کسانی تحقیق کنیم
1- تحقیق از آشنایان
بستگان شخص از روحیات، اخلاق و کردار او باخبرند. میتوان درباره فرد مورد نظر از آنها تحقیق کرد. البته این به تنهایی کافی نیست چون ممکن است خویشاوندان، مصلحتاندیشی کنند.
2- تحقیق از دوستان
دوستان نزدیک فرد که مدتی با او در تماس و معاشرت و دوستی بودهاند منابع خوبی برای تحقیق هستند.
دوستی محصول هم رنگی و تفاهم است و معمولاً افراد درستکار با افراد ناشایست و بیبندوبار دوست نمیشوند. در واقع دوستان هرکس تا حدی منعکسکننده روحیات او هستند.
3- تحقیق از محل کار یا تحصیل
این افراد ممکن است مطالبی درباره شخص مورد نظر بدانند که حتی خویشان و دوستان نزدیک او ندانند. این روش تحقیق از دو روش پیش بهتر نیست اما کامل کننده آنهاست. از این طریق ما قادر به شناخت فرد در زمینههایی هستیم مانند: نحوه برخورد او با ارباب رجوع، نحوه مراوده با همکاران، همکاری و سازش با دیگران و پایبندی به اعتقادات دینی.
4- تحقیق از همسایهها
این رایجترین روشی است که افراد با آن تحقیق میکنند. با تحقیق در محل کار و تحصیل میتوان به شناختی از فرد و روحیات او دست یافت، اما با تحقیق در محل زندگی او، امکان شناخت خانواده هم میسر میشود. البته مشروط بر آنکه اعضای خانواده او در محل سکونت فرد مورد نظر حضور داشته باشند و علاوه بر آن مدتی از زمان سکونت آنها در آن محل گذشته باشد تا همسایگان به شناختی هرچند نسبی از آن خانواده رسیده باشند. از همسایگان در مورد اخلاق در خانه، سابقه دعوا و یا رفتار بد در محله پرسوجو کنید اما مواظب باشید که جزئیات خواستگاری و ارتباط با آنها را بر ملا نکنید؛ چون ممکن است همسایهها بعداً مزاحمت ایجاد کنند.
5- تحقیق از معرف
در مورد ازدواجهایی با حضور یک معرف، اگر فردی که دختر و پسر را به هم معرفی میکند، نسبت به اهمیت کار خود آگاه باشد و آن را با شناخت کافی نسبت به روحیات دو طرف انجام دهد، منبع خوبی برای شناخت و تحقیق خواهد بود.
6- صحبت با فرد مورد نظر
بعد از همه این راهها میتوان جلساتی برای گفتگوی خانوادگی، مهمانیهای خصوصی با حضور خانواده دختر و پسر و جلسات گفتگوی دو نفره عروس و داماد ترتیب داد تا با هم بیشتر آشنا شوند.
قرار نیست نظرتان در تحقیقات همجهت با شخص منبع تحقیق باشد. شما برای کشف حقیقت آمدهاید نه برای ایجاد ارتباط و تفاهم هرچند ارتباط مناسب و حسنتفاهم. میتواند به طرف مقابل اطمینان دهد و نکات مهمی بیان کند
نکات مهم در تحقیق
• سعی کنید با همکار و هم مغازهای او قرار ملاقاتی بگذارید و از دوستان او راجع به خصوصیات روحیاش سؤال کنید. از مسافرتها و جاهایی که با هم رفتهاند و از علایق او بپرسید. موقعیت آنها و اینکه به چه اسم و عنوانی مشهورند، چقدر با همسایگان ارتباط دارند و اینکه چه چیزهایی بیشتر برایشان مهم است.
• قرار نیست نظرتان در تحقیقات همجهت با شخص منبع تحقیق باشد. شما برای کشف حقیقت آمدهاید نه برای ایجاد ارتباط و تفاهم. هرچند ارتباط مناسب و حسنتفاهم میتواند به طرف مقابل اطمینان دهد و نکات مهمی بیان کند.
• تغییر و تحول در زندگی فرد خود نشانههایی از حالات و روحیات اوست. در تحقیق به این مسئله توجه کنید.
• کسی که برای تحقیق میرود، میتواند با موضوع دیگری غیر از ازدواج سؤالاتی بپرسد. سپس موضوعات را به طور مستقیم بیان کند.
• موضوعاتی که برایتان اهمیت بیشتری دارد به محقق تأکید کنید و از او بخواهید اهمیت موضوع را بروز ندهد.
• اگر هنگام گفتگو با افراد مختلف به تناقضی رسیدید، تحقیق در آن زمینه را با دقت بیشتر و به دور از حساسیت ادامه دهید.
[ شنبه 90/5/15 ] [ 1:57 عصر ] [ هادی گرافبک ]
[ پنج شنبه 90/5/13 ] [ 4:2 عصر ] [ هادی گرافبک ]
[ پنج شنبه 90/5/13 ] [ 4:2 عصر ] [ هادی گرافبک ]
[ پنج شنبه 90/5/13 ] [ 4:1 عصر ] [ هادی گرافبک ]
[ پنج شنبه 90/5/13 ] [ 4:0 عصر ] [ هادی گرافبک ]